هاولاتی // در مراسم آئین بزرگداشت استاد علی احمدزاده متخلص به مصلح از مفاخر ماندگار شهرستان سقز با حضور خانواده وی و جمعی فعالان فرهنگی، علمی، اجتماعی و مسئولان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی سقز برگزار شد. در این مراسم یادبود خالد فتاحی مجری این مراسم بود که در ابتدای این بزرگداشت ، […]

هاولاتی // در مراسم آئین بزرگداشت استاد علی احمدزاده متخلص به مصلح از مفاخر ماندگار شهرستان سقز با حضور خانواده وی و جمعی فعالان فرهنگی، علمی، اجتماعی و مسئولان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی سقز برگزار شد.

در این مراسم یادبود خالد فتاحی مجری این مراسم بود که در ابتدای این بزرگداشت ، دکتر محمد وارعی ریاست دانشگاه آزاد اولین سخنران مراسم ضمن خیر مقدم به مهمانان در مورد برگزاری چنین مراسم هایی به بیان سخن پرداختند .

در این مراسم خانم احمدزاده فرزند مرحوم استاد علی احمدزاده ، ماموستا ابوالمحمدی، دکتر صباح حسینی ، خانم دکتر چیمن فتحی، دکتر احمد چوپانی ، دکتر شهباز حسینی و دکتر ابراهیم اسماعیل پور به شرح نگاهی به آثار استاد احمدزاده ، نگاهی به دو کتاب سفرنامه” “حج” و “یوسف” و” زلیخا ، نگاهی به خدمات استاد احمدزاده در حوزه تعلیم و تربیت ،بررسی کتاب کورد” در تاریخ باستان استاد ، نگاهی به دیوان اشعار فارسی و بررسی ترجمه قرآن استاد ، نگاهی به آثار استاد احمدزاده در حوزه ادبیات کوردی مرحوم استاد علی احمدزاده پرداختند.

نگاهی گذرا به زندگی و آثار استاد علی احمدزاده(مصلح)

به گزارش هاولاتی مرحوم استاد مصلح نویسنده فرهنگی سال ها عمر و تلاش خود را صرف ترویج و تولید علم، دانش و اندیشه در جامع نمود و آثار گرانبها و کم نظیری را از خود برجای گذاشت که به عقیده بسیاری از علما، شاعران و اسلام شناسان به لحاظ مستند و اتکا به منابع درجه یک، استدلال های علمی و جامعیت، متمایز از بسیاری از کتاب های موجود می باشد
.
استاد علی احمد زاده در سال ۱۳۲۰ ه ش در روستای باشماق سقز دیده به جهان‌گشود. تحصیلات ابتدایی و حوزوی را در زادگاه خویش به پایان رساند و دوره متوسطه را در شهرستان سقز پشت سر گذاشت و سرانجام در دانشگاه تربیت معلم اراک موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی شد و از آن پس در دبیرستان های سقز مشغول به تدریس شدند و پس از ۳۰ سال خدمت صادقانه و تربیت صدها نفر دانش آموز در مهرماه ۱۳۸۳ بازنشسته شدند و در سال ۱۳۹۳ به عنوان معلم ماندگار از وی تمبر به چاپ رسید و با وجود مریضی صعب العلاج بیش از ۳۰ سال مشغول تحقیق در حوزه های فرهنگی، زبان و ادبیات کردی، دینی، تاریخی و ملی بود.
از ثمره این تلاش ها، تاکنون بیش از ۲۰ اثر مفید و ماندگار از وی به چاپ رسید و حدود ۱۰ جلد کتاب از این نویسنده یا در حال چاپ بوده و یا هنوز به چاپ نرسیده اند.
از جمله آثار وی می توان کرد در تاریخ باستان، گذری بر تاریخ اسلام (زندگی خلفای راشدین)، دیوان مصلح، پنج گنج، په ندی پیشینیان، ترجمه قرآن کریم به صورت شعر، یوسف و زلیخا و… اشاره کرد.

در این نکوداشت دوستان، یاد و تقدیر از نویسنده، مترجم، شاعر و اسلام شناس برجسته کرد علی احمدزاده را گرامی داشتند.

در پایان از سخنرانان و عوامل اجرایی همایش مراسم تقدیر شد

اجرای موسیقی توسط گروه چکاوک سقز به سرپرستی ماجد امامی از دیگر برنامه های این مراسم است.

 

  • نویسنده : عادل معروف زاده
  • منبع خبر : هاولاتی