تب خونریزی دهنده کریمه کونگو، برای نخستین بار در شبه جزیره کریمه (شوروی سابق)، و پس از آن در کنگو (آفریقا) گزارش شد و به همین دلیل به این نام شناخته می شود. در ایران اولین بار در سال ۱۹۷۰ ویروس بیماری با جدا شدن آنتی بادی CCHF از سرم ۹۵ گوسفند که از تهران […]

تب خونریزی دهنده کریمه کونگو، برای نخستین بار در شبه جزیره کریمه (شوروی سابق)، و پس از آن در کنگو (آفریقا) گزارش شد و به همین دلیل به این نام شناخته می شود.

در ایران اولین بار در سال ۱۹۷۰ ویروس بیماری با جدا شدن آنتی بادی CCHF از سرم ۹۵ گوسفند که از تهران به مسکو فرستاده شده بودند شناسایی شد.

راههای انتقال تب کریمه کنگو

 گزش کنه آلوده
تماس با خون و لاشه حیوان آلوده
تماس با خون یا ترشحات بدنی انسان مبتلا.

بعد از ورود عامل بیماری به بدن، ۶ تا ۱۶ روز طول می کشد تا علائم بروز کند.

علائم بیماری تب کریمه کنگو
تب
سردرد
احساس سرما
درد عضلانی
پرخونی صورت
پرخونی ملتحمه چشم
استفراغ

خونریزی لثه، معده، پوست و … از روز چهارم بیماری).

مرگ بیمار، در صورت دسترسی نداشتن به مراکز پزشکی مجهز و در نتیجه شوک، کم خونی، خونریزی شدید ریوی، عفونت و اختلال انعقادی اتفاق می افتد.

بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو(و افراد در تماس با این فرد) که به نوعی به دام ذبح شده در ارتباط بوده است در صورت بروز هر کدام از علائم ذکر شده، بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کند.

بهترین شیوه تشخیص بیماری CCHF انجام آزمایش اختصاصی خون است.

راهکارهای پیشگیری از بیماری کریمه کنگو

خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها
نگهداری لاشه، حداقل به مدت ۲۶ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه.

خودداری از خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی

خودداری از مصرف گوشت تازه

خودداری از مصرف جگر به صورت خام

استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز در منزل.

استفاده از دستکش، ماسک و عینک هنگام ذبح دام.

  • نویسنده : دکتر کاوه کریمی :متخصص بیماری های داخلی
  • منبع خبر : هاولاتی