طی تماس با مرکز فوریت های پزشکی مبنی بر مارگزیدگی مردی در ارتفاعات روستای درویان شیخ ، بلافاصله تیم تکنسین های پایگاه بین جاده ای ایرانخواه به محل اعزام شد و جوان ۲۱ ساله مار گزیده را به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل نمود. 🔸به گزارش هاولاتی محمد عزیز اویسی رئیس فوریت های پزشکی سقز ضمن […]

طی تماس با مرکز فوریت های پزشکی مبنی بر مارگزیدگی مردی در ارتفاعات روستای درویان شیخ ، بلافاصله تیم تکنسین های پایگاه بین جاده ای ایرانخواه به محل اعزام شد و جوان ۲۱ ساله مار گزیده را به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل نمود.

🔸به گزارش هاولاتی محمد عزیز اویسی رئیس فوریت های پزشکی سقز ضمن اعلام این خبر به هاولاتی ، گفت: بعد از ظهر امروز یک جوان ۲۱ ساله که جهت چیدن گیاهان بهاری به کوهستان رفته بود در روستای درویان شیخ از ناحیه پای راست دچار مارگزیدگی شده بود توسط اورژانس ۱۱۵ پایگاه جاده‌ای ایرانخواه با اقدامات درمانی و مراقبت و پایش مداوم علائم حیاتی با وضعیت مناسب را به بیمارستان امام خمینی منتقل نمودند.

اویسی گفت : بیشتر ما انسان‌ها از مار می‌ترسیم، درصورتی‌که شاید در طول عمرمان برخورد زیادی با این موجود نداشته باشیم.

وی همچنین گفت : جالب است بدانید ترس از مار در لیست صدتایی “صد ترس رایج میان انسان‌ها “، در رتبه‌ی دوم قرارگرفته است؛ پس افراد کمی نیستند که از مار می‌ترسند.

وی ادامه داد : یکی از دغدغه‌های افراد در سفرهای طبیعت‌گردی هم برخورد با مار است؛ به‌خصوص در مناطق جنگلی و کویری که همیشه با تصوری که در ذهنمان داریم و ناشی از دیدن فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی است، منتظریم که با هر قدمی که برمی‌داریم ماری از زیر بوته و یا تپه‌ای شنی بیرون بیاید و نیشمان بزند.

محمد اویسی گفت : مارگزیدگی از مواردي است كه خيلي بايد در مورد آن هوشيارانه و با دقت، عمل كرد چراکه هرگونه غفلت ممكن است منجر به عوارض خطرناكي براي فرد مسموم شود.

⭕️برخی اقدامات به هنگام مارگزیدگی بسیار مهم و حیاتی هستند و بلعکس آن، برخی اقدامات نه‌تنها مفید نیستند بلکه باعث تشدید آسیب اندام محل گزیدگی می‌شوند.

اقدامات اشتباه

◽️اقداماتی مانند ایجاد برش، خراش یا سوراخ در محل گزیدگی، گذاشتن یخ روی اندام، مک زدن زخم برای خارج کردن سم و بستن محکم اندام مارگزیده نه‌تنها مفید نیست بلکه باعث تشدید آسیب اندام محل گزیدگی می‌شوند.
اقدامات لازم در محل حادثه

◽️اقدامات مفید را در مارگزیدگی، اطمینان دادن به فرد آسیب‌دیده و آرام کردن وی، دور کردن فرد از محل آسیب، بی‌حرکت کردن اندام (بستن آتل)، شست‌وشوی اندام با آب و صابون، انتقال بیمار به بیمارستان، قرار دادن بیمار در وضعیت نشسته یا درازکش و اندام را در موقعیت افقی قرار دادن عنوان کرد.

◽️هرگز مار کشته‌شده را با دست جابه‌جا نکنید چون گزش واکنشی، حتی تا یک ساعت پس از مرگ مار نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.
علائم مارگزیدگی

◽️درد، تورم، کبودی، خونریزی موضعی، تاول‌های خونی، تهوع، استفراغ، سردرد، گیجی، تشنج، تب، افت فشارخون، دوبینی، آبریزش بزاق، نفس‌تنگی، ادرار به رنگ قهوه‌ای و ضعف اندام ر ازجمله این علائم برشمرد.

چند توصیه پیشگیرانه

توصیه‌های مهم برای پیشگیری از مارگزیدگی :

🔸 در روزهای گرم، قبل از ورود به مکان‌های سایه‌دار و خنک، از نبود مار مطمئن شوید؛

🔸 هنگام راه رفتن بین علف‌های بلند با چوب‌دستی جلوی پای خود را بررسی کنید؛ در چنین مناطقی سعی کنید چکمه بپوشید؛

🔸از دست بردن به زیر سنگ‌ها یا داخل توده‌های علف خودداری کنید؛ از صید بدون دلیلِ مار، خودداری کنید.

🔸۱۰ گونه از مارهای آبی سمی هستندبرخلاف تصور بسیاری از افراد که مارهای آبی را غیر سمی می‌دانند

✔️پیچ اینستاگرام هاولاتی

📌https://instagram.com/hawalati?igshid=YmMyMTA2M2Y

╲\╭┓
╭ 📡 @Hawalati
┗╯\╲

  • نویسنده : عادل معروف زاده
  • منبع خبر : هاولاتی